Влакче Пилио

Когато прекарвате ваканцията си в Пилио не трябва да пропускате да се разходите с влакчето на Пилио, прочутото Мудзури!

Влакчето на Пилио е построено на два етапа от 1894 до1903 от италианския инженер Еваристо де Кирико (Evaristo De Chirico), баща на известния художник Джорджо де Кирко (Giorgio de Chirico).

за 80 години е била силно значимо за областта, тъй като е допринесло за развитието на източен Пилио като е пренасяло хора и товари от Волос до Милиес.

Днес след около 25 години прекъсване влакчето на Пилио продължава да върви по същия маршрут!

Тръгва от Лехония и свири както преди, минава през традиционните села Ано Гадзеа, където прави кратка почивка, Агия Триада, Агио Атанасио Пинакатон, и накрая пристига в Милиес.

в Милиес се прави ръчно обръщане на посоката на движение на локомотива, което можете да наблюдавате и след това да се върнете в Лехония. По този изключително красив маршрут с влакчето на Пилио можете да видите: уникалните за Европа шедьоври на De Chirigo (6 каменни моста с два, три и четири свода и един метален), каменни мостове с арки, безброй потънали в зеленина местности, преминаване от сън към действителност в хармония с богатата природа на Пилио. Също така, старите гари представляват голяма архитектурна забележителност, а релсите (които се поддържат в отлично състояние до днес) са единствените такива в Гърция.

Когато стигнете в Милиес си заслужава да посетите Храма на Архангелите, който освен всичко останало има и значима история, тъй като тук на 7-5-1821 Антимиос Газис е издигнал знамето на въстанието срещу Турското владичество. Библиотеката "Психис Акос" пази и до днес историческото знаме заедно с уникални ръкописи, книги и редки документи от периода на Турското владичество. И етнографския музей.

По планинските пътеки на планината Милиес можете да отидете във Визица, в Пинакатес и в Аг.Георги и да видите стари постройки, църкви, параклиси и много манастири, които ни връщат към минали епохи.

Маршрутите започват всеки Април и сезонът приключва през Октомври. Този маршрут предлага и много пешеходни варианти. Струва си да се отбележи, че има възможност за наемна на влака от организации, туристически групи и всички заинтересовани.

Курсът на влакчето Пилио е 90 минути с 15 минутна почивка в Ано Гатзеа и в Милиес, а максималната му скорост е 20 -25 км/ч.

Хотел Фламинго е един от хотелите в Пилио, който може да ви помогне за всичко, което ви е небоходимо във връзка с влакчето Пилио.

 

Информация: Τηλ.: (+30) 24210.28.555

Разписание:

Зимно:: 11:00 от Ано Лехония за Милиес - 16:00 от Милиес за Ано Лехония.Всяка събота и неделя от Април до Октомври. Курс не се провежда в неделята на Великден.

Лятно:: 11:00 от Ано Лехония за Милиес - 16:00 от Милиес за Ано Лехония всеки ден.

Youtube: http://youtube.com/watch?v=yPljYIMZXHg&feature=player_embedded

.


Make a Reservation or Contact us


(*)
Invalid Input

(*)
Invalid Input

(*)
Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

(*)

  RefreshInvalid Input

Please type these numbers

Read More

QUALITY SELECTION 2013

 

BEST-3

резервации

ОФЕРТИ!

 • 22 април 2014 - 15 юни 2014 &

  14 септември 2014 - 31 октомври 2014:

  • Стандартна стая: 35€

  • Напълно обзаведен апартамент: 40€

  • Фамилен апартамент: 50€

   

  16 юни 2014 - 03 юли 2014 &

  28 Август 2014 - 13 септември  2014:

  • Апартамент тип студио: 60€

  • Фамилен апартамент: 70€

   

  Свържете се с нас в This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. или на телефон 0030 24260 23405 за повече информация.

   

 
Content Development & Copyright: Thanasis Baroutas 2014
Fotos by: Ilias Pelion Kapetanakis, Thanasis Baroutas, Michalis Pornalis
Web Hosting Greece Inwebpro Ltd
Copyright © 2014 - Flamingohotel