Пилио Митология

Според легендите Пилио е бил лятното жилище на олимпийските богове, родината на кентаврите и мястото на "Гигантомахия".

Херакъл, Ахил, Язон и Асклепий са учили тук музика, добродетели и изкуството на войната при кентавъра Хирон. Изучавали са също така и лечебните свойства на билките и растенията на Пилио.

Асклепий е напреднал толкова много, че е надминал учителя си кентавъра Хирон като е създал змията, извор на живота и смъртта, което и до днес е символ на фармацевтичната наука.

В Пилио направена и сватбата на нереидата Тетида с Пелей. На празненството богиня Ерис, която не била поканена, е хвърлила златна ябълка с надпис „най-красивата”. Така се е провел първия конкурс за красота между изключително красивите и надарени с огромна мощ богини Ира, Атина и Афродита.

Арбитърът Парис, принц на Троя, тогава решил да даде ябълката на Афродита. Безсмъртният Ахил, син на Пелей и Тетида, се е сражавал след това за Троя и това е било съдбоносно за семейството на принц Парис и родината му. Митологията ни информира също, че отмъщението на гърците срещу троянците е било тъй като те са били наложили тежки такси на гръцките кораби, които са прекосявали теснините на Хелеспонта след отварянето на търговските морски пътища от аргонавтите.

Пилио е участвал решаващо и при поражението на Персите. В района на морските пещери на Посейдон са акостирали 40 кораба на Ксеркс, чиито планове за господство в Гърция и разширение на империята му в Средиземноморието са унищожени след тежка загуба при Саламин през 480 г. пр. н.е.

Също така Пилио се свързва и с похода на аргонавтите когато през 13-ти в. пр. н. е. Арго тръгнал от съседния град Йолко с водач Язон към далечната Колхида в Азия за да вземат златното руно, символ на чест и богатство.

Когато Язон се върнал със златното руно и довел за съпруга магьосницата Медея. Дъщеря на цар Иит и внук на Хелиос, жрица на Хеката и по-късно царица на Йолику. Поради обстоятелствата тя е станала трагична женска фигура в прочутата „Медея” на Еврипид, трагедия, която се представя от 431 г. пр. н.е.

Водачът на аргонавтите, който се е казвал Диомид е решил да се прекръсти на Язон тъй като по време на учението си в Пилио при кентавъра Хирон е изучил и лечебните билки.

.


Make a Reservation or Contact us


(*)
Invalid Input

(*)
Invalid Input

(*)
Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

(*)

  RefreshInvalid Input

Please type these numbers

Read More

QUALITY SELECTION 2013

 

BEST-3

резервации

ОФЕРТИ!

 • 22 април 2014 - 15 юни 2014 &

  14 септември 2014 - 31 октомври 2014:

  • Стандартна стая: 35€

  • Напълно обзаведен апартамент: 40€

  • Фамилен апартамент: 50€

   

  16 юни 2014 - 03 юли 2014 &

  28 Август 2014 - 13 септември  2014:

  • Апартамент тип студио: 60€

  • Фамилен апартамент: 70€

   

  Свържете се с нас в This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. или на телефон 0030 24260 23405 за повече информация.

   

 
Content Development & Copyright: Thanasis Baroutas 2014
Fotos by: Ilias Pelion Kapetanakis, Thanasis Baroutas, Michalis Pornalis
Web Hosting Greece Inwebpro Ltd
Copyright © 2014 - Flamingohotel