Error
 • The form #4 does not exist or it is not published.

Влакче Пилио

Когато прекарвате ваканцията си в Пилио не трябва да пропускате да се разходите с влакчето на Пилио, прочутото Мудзури!

Влакчето на Пилио е построено на два етапа от 1894 до1903 от италианския инженер Еваристо де Кирико (Evaristo De Chirico), баща на известния художник Джорджо де Кирко (Giorgio de Chirico).

за 80 години е била силно значимо за областта, тъй като е допринесло за развитието на източен Пилио като е пренасяло хора и товари от Волос до Милиес.

Днес след около 25 години прекъсване влакчето на Пилио продължава да върви по същия маршрут!

Тръгва от Лехония и свири както преди, минава през традиционните села Ано Гадзеа, където прави кратка почивка, Агия Триада, Агио Атанасио Пинакатон, и накрая пристига в Милиес.

в Милиес се прави ръчно обръщане на посоката на движение на локомотива, което можете да наблюдавате и след това да се върнете в Лехония. По този изключително красив маршрут с влакчето на Пилио можете да видите: уникалните за Европа шедьоври на De Chirigo (6 каменни моста с два, три и четири свода и един метален), каменни мостове с арки, безброй потънали в зеленина местности, преминаване от сън към действителност в хармония с богатата природа на Пилио. Също така, старите гари представляват голяма архитектурна забележителност, а релсите (които се поддържат в отлично състояние до днес) са единствените такива в Гърция.

Когато стигнете в Милиес си заслужава да посетите Храма на Архангелите, който освен всичко останало има и значима история, тъй като тук на 7-5-1821 Антимиос Газис е издигнал знамето на въстанието срещу Турското владичество. Библиотеката "Психис Акос" пази и до днес историческото знаме заедно с уникални ръкописи, книги и редки документи от периода на Турското владичество. И етнографския музей.

По планинските пътеки на планината Милиес можете да отидете във Визица, в Пинакатес и в Аг.Георги и да видите стари постройки, църкви, параклиси и много манастири, които ни връщат към минали епохи.

Маршрутите започват всеки Април и сезонът приключва през Октомври. Този маршрут предлага и много пешеходни варианти. Струва си да се отбележи, че има възможност за наемна на влака от организации, туристически групи и всички заинтересовани.

Курсът на влакчето Пилио е 90 минути с 15 минутна почивка в Ано Гатзеа и в Милиес, а максималната му скорост е 20 -25 км/ч.

Хотел Фламинго е един от хотелите в Пилио, който може да ви помогне за всичко, което ви е небоходимо във връзка с влакчето Пилио.

 

Информация: Τηλ.: (+30) 24210.28.555

Разписание:

Зимно:: 11:00 от Ано Лехония за Милиес - 16:00 от Милиес за Ано Лехония.Всяка събота и неделя от Април до Октомври. Курс не се провежда в неделята на Великден.

Лятно:: 11:00 от Ано Лехония за Милиес - 16:00 от Милиес за Ано Лехония всеки ден.

Youtube: http://youtube.com/watch?v=yPljYIMZXHg&feature=player_embedded

.


Make a Reservation or Contact us


Read More

QUALITY SELECTION 2013

 

BEST-3

резервации

ОФЕРТИ!

 • 22 април 2014 - 15 юни 2014 &

  14 септември 2014 - 31 октомври 2014:

  • Стандартна стая: 35€

  • Напълно обзаведен апартамент: 40€

  • Фамилен апартамент: 50€

   

  16 юни 2014 - 03 юли 2014 &

  28 Август 2014 - 13 септември  2014:

  • Апартамент тип студио: 60€

  • Фамилен апартамент: 70€

   

  Свържете се с нас в  info@flamingohotel.gr или на телефон 0030 24260 23405 за повече информация.

   

 
Content Development & Copyright: Thanasis Baroutas 2014
Fotos by: Ilias Pelion Kapetanakis, Thanasis Baroutas, Michalis Pornalis
Web Hosting Greece Inwebpro Ltd
Copyright © 2014 - Flamingohotel