Error
 • The form #4 does not exist or it is not published.

Пилио Митология

Според легендите Пилио е бил лятното жилище на олимпийските богове, родината на кентаврите и мястото на "Гигантомахия".

Херакъл, Ахил, Язон и Асклепий са учили тук музика, добродетели и изкуството на войната при кентавъра Хирон. Изучавали са също така и лечебните свойства на билките и растенията на Пилио.

Асклепий е напреднал толкова много, че е надминал учителя си кентавъра Хирон като е създал змията, извор на живота и смъртта, което и до днес е символ на фармацевтичната наука.

В Пилио направена и сватбата на нереидата Тетида с Пелей. На празненството богиня Ерис, която не била поканена, е хвърлила златна ябълка с надпис „най-красивата”. Така се е провел първия конкурс за красота между изключително красивите и надарени с огромна мощ богини Ира, Атина и Афродита.

Арбитърът Парис, принц на Троя, тогава решил да даде ябълката на Афродита. Безсмъртният Ахил, син на Пелей и Тетида, се е сражавал след това за Троя и това е било съдбоносно за семейството на принц Парис и родината му. Митологията ни информира също, че отмъщението на гърците срещу троянците е било тъй като те са били наложили тежки такси на гръцките кораби, които са прекосявали теснините на Хелеспонта след отварянето на търговските морски пътища от аргонавтите.

Пилио е участвал решаващо и при поражението на Персите. В района на морските пещери на Посейдон са акостирали 40 кораба на Ксеркс, чиито планове за господство в Гърция и разширение на империята му в Средиземноморието са унищожени след тежка загуба при Саламин през 480 г. пр. н.е.

Също така Пилио се свързва и с похода на аргонавтите когато през 13-ти в. пр. н. е. Арго тръгнал от съседния град Йолко с водач Язон към далечната Колхида в Азия за да вземат златното руно, символ на чест и богатство.

Когато Язон се върнал със златното руно и довел за съпруга магьосницата Медея. Дъщеря на цар Иит и внук на Хелиос, жрица на Хеката и по-късно царица на Йолику. Поради обстоятелствата тя е станала трагична женска фигура в прочутата „Медея” на Еврипид, трагедия, която се представя от 431 г. пр. н.е.

Водачът на аргонавтите, който се е казвал Диомид е решил да се прекръсти на Язон тъй като по време на учението си в Пилио при кентавъра Хирон е изучил и лечебните билки.

.


Make a Reservation or Contact us


Read More

QUALITY SELECTION 2013

 

BEST-3

резервации

ОФЕРТИ!

 • 22 април 2014 - 15 юни 2014 &

  14 септември 2014 - 31 октомври 2014:

  • Стандартна стая: 35€

  • Напълно обзаведен апартамент: 40€

  • Фамилен апартамент: 50€

   

  16 юни 2014 - 03 юли 2014 &

  28 Август 2014 - 13 септември  2014:

  • Апартамент тип студио: 60€

  • Фамилен апартамент: 70€

   

  Свържете се с нас в  info@flamingohotel.gr или на телефон 0030 24260 23405 за повече информация.

   

 
Content Development & Copyright: Thanasis Baroutas 2014
Fotos by: Ilias Pelion Kapetanakis, Thanasis Baroutas, Michalis Pornalis
Web Hosting Greece Inwebpro Ltd
Copyright © 2014 - Flamingohotel