Error
 • The form #4 does not exist or it is not published.

Пешеходни почивки в Пилио

Пълно ръководство за разходки в Пилио! 16 маршрута и пътеки! Разходки с уникално преживяване по най-красивите пътеки в Пилио!

 

Пелион представя идеално място за разходки. Историята ни казва, че тук са се разхождали митични богове, кентаври, великани, нимфи, царе и воини. Красотата на планината Пилио, с богатата плантация, традиционните селища и секваща дъха гледка към морето от много места, предизвиква своите посетители за нейното откриване.

"Старата пътна мрежа на Пилио", пътят минаващ през планината, простиращ се на 190 км дължина, е бил първоначално създаден от търговците от друга ера. Той е бил построен от местни строители и известни експерти по каменна зидария от Епир.

Разхождайки се по тях се натъквате на прекрасни сводести мостове и големи фонтани с изключителна архитектура, която се комбинира с приказен пейзаж, който им придава едно вълнуващо преживяване.

През последните няколко години и чрез финансиране от ЕС някои от пътеките бяха преустроени, други реставрирана и разграничени, маркирани и картирани. Присъединете се към нас по някои от тях:

Заедно с нашия професионален планински водач, който предлагаме, можете да следвате следните маршрути:

 

1. Загора – Хорефто

 продължителност  описание  трудност
 1 час от планината към морето ниска трудност
 Най-лесният път, по който можем да поемем. Можем да тръгнем по пътя от село Загора до плажа на Херефто. По време на нашата разходка може да се разходим из гората и да преминем през места, където можем да видим отглеждане на ябълки и маслини.

 

2. Загора – Таксиархес – Хорефто

 продължителност  описание  трудност
3 часа  от планината към морето  ниска трудност
 Вървим покрай манастир Таксиархес, минаваме през гора, измежду ябълкови дървета, маслини и различни други култури. Маршрутът се състои от пътека, селски път и в някои точки асфалт.

 

3. Пури-Аналипси – Хорефто

 продължителност описание  трудност
 2.30 часа  крайбрежен ниска трудност
 Най-голямата част от маршрута е път през гората и след това по протежение на плажа. В средата се сблъскваме с 3 параклиса Св. Йоанис – Св. Пантес – Аналипси

 

4. Пури – Пергакия

продължителност описание  трудност
3.30 часа  един красив маршрут с изглед към планини и морето на приблизително 500 м. средна трудност
 Промените на височина през националните O2, свързващ Пилио с планината Олимп правят този маршрут фантастичен. Минаваме по два стари сводести моста, докато по-голямата част от пътя е изпълнен с камъни.

 

 5. Пури – Профитис Елиас – Панагия Расова

продължителност  описание  трудност
2.00 часа от селото към планината  средна трудност
 Изкачване от Пури по пътя, по който минаваме през красиви пейзажи, преминавайки параклисите на Профитис Елиас и Панагия Расова. След това се връщаме с кола.

 

6. Кокиногия – Панагия Лесияни – Св. Атанасиос

 продължителност описание  трудност
5.00 часа  един фантастичен маршрут през гората  висока трудност
 Достигаме Кокиногия с кола (2.15 часа). След това започваме разходка по пътека през букова гора и след това през дъбова гора. Минаваме покрай манастира на Сурвия, параклиса на Св.Никола, на Панагия Лесияни като накрая достигаме църквата на Св. Атанасиос. По време на нашето пътуване минаваме покрай два сводести моста. След това се връщаме с кола.

 

7. Кастаница – Панагия Лесияни

 продължителност описание трудност
 3.00 часа  красив маршрут със спускане през планината с хубава гледка лесна трудност
 езерото Карла и равнините на Тесалия. Преминаваме покрай манастира на Сурвия, параклисите на Св.Никола, на Панагия Лесияни и сводест мост.

 

8. Вулия – Кормос

 продължителност описание трудност
4.00 часа  спускане по хладния маршрут през букова гора  средна трудност
 Стигаме до Вулия с кола (2.30 часа). Спускаме се надолу по пътеката през букова гора, докато стигнем до Кормос, преминавайки покрай сводест мост на Порос и потока на Лагоника. По време на нашия маршрут преминаваме покрай фантастични гледки, гъста гора и различни дефилета, които предлагат уникална свежест.

 

9. Ханя – Цагарада

 продължителност  описание  трудност
5.00 часа великолепието на Пилио № 1  висока трудност
 Пътуването ни започва от ски центъра на Хания, Агриолеукес, преминаваме покрай върховете Голгота и Мега Исиома и докато се спускаме по планината стигаме до селото Цагарада. Връщаме се с кола.

 

10. Ханя – Визица

 продължителност  описание  трудност
5.00 часа  великолепието на Пилио № 2  висока трудност
 Спускаме се към живописното село на Пелион, наречено Визица чрез ски център на Хания. Това е уникален маршрут, който много малко хора знаят, който предлага на своите пешеходци прекрасни природни пейзажи, истински шедьоври на природата. Връщаме се с кола.

 

11. Макриница – Пури

 продължителност  описание  трудност
 7.00 часа опитни туристи   висока трудност
 Започвайки от Макриница изкачваме се нагоре към върха на планината Пилио, преминаваме покрай параклиса Профитис Елиас на Макриница, сводестия каменен мост в Крионери - поток на Ксериас, подслона на планинския клуб (близо до най-високия връх на планината Пилио - Пурианос Ставрос), изворите Лагоника, Св. Марина и след това Профитис Елиас на Пури, точно преди да достигнем нашата дестинация Пури.

 

12. Палия Мицела – Венето

 продължителност описание трудност
5 часа опитни туристи  висока трудност
 Стигаме до Мицела с кола (1.30 часа). След това следваме пътя O2, докато се наслаждаваме на магическия пейзаж, прекрасни плажове и митичният район на пещерите и стръмните склонове на Северен Пилио. Връщаме се с кола.

 


13. Пури – Венето

 продължителност описание  трудност
9.00 часа  много опитни туристи  много висока трудност
 Това е един доста дълъг маршрут. По време на ¾ от пътуването, вървим по път където се намират два сводести моста и фантастични гледки близо до стръмни плажове, дори и пещери, където е била разрушен флота на Ксеркс. Може да се върнем от Венето към Хорефто на нашата моторна лодка.

 

14. Цагарада – Дамухари

 продължителност  описание трудност
 1.00 час  Много красив  много лесно
 Семейства с деца също могат да участват в тази обиколка.

 

15. Ксурихти – Милиес

 продължителност  описание трудност
3.00 часа  Изключително красив  лесно
 Нашата обиколка започва от селото Ксурихти и следва старият път, преминавайки през гората. Този маршрут е лек и много живописен.

 

16. Отиваме на обиколка в района на Сурвия и след това се връщаме с кола.

Освен посочените по-горе маршрути има възможност да си отиде на обиколка в района на Сурвия. За да се осъществи това пътуване, обаче, се изисква кола.

 

Допълнително, пътуването с кола може да се комбинира с разходки на малки разстояния, като се разходите по два сводести моста, в Вриос и Пергакия. По време на посещението ни в Лантовито може да се поразходим в букова гора и накрая да се озовем в регион, пълен с пещери. Можем да влезем в пещерите (приблизително на 10 метра) с фенерче. Обиколката трае около 4 часа и половина път с кола, включително 3 кратки разходки, всяка от които около 30 минути.

И накрая, съществува възможност да импровизирате и да организирате кратки или дълги разходки навсякъде в Пилио, като можете да изберете шофиране на кола или разходка.

 

Общи съвети за безопасна разходка

Когато отивате на разходка, трябва да носите вълнени чорапи, цели обувки (най-добре, ако са неплъзгащи се), дебели панталони, риза с дълъг ръкав или тениска, сламена шапка или кърпа през лятото.

Освен това, за туристите може да се окаже доста по-необходимо наличието на бутилка вода, плодове и дори малко стафиди или суха храна.

Ние също така организираме местни екскурзии до историческите извори на Загора и до църквите и параклисите в района.

Маршрути, описани по-горе, са примерни. Имаме и други, които сме планирани за Вас, които следват още по-красиви неотбелязани стари пътеки, които само нашият гид знае. Графикът може да бъде променен според нуждите на участниците и, разбира се, актуалните метеорологични условия.

Съществува дисплей на пътищата в Пилио в три карти на компанията Анаваси, наречена "Северен Пилио и Южен Пилио" с мащаб 1:50.000 и "Централен Пилио" с мащаб 1:25.000.

 

Забележка:

За да участвате в Пилио дейностите, описани по-горе, трябва да попитате за тях предварително. Разбира се, за някои от тях Вие също така трябва да бъдете здрави и в добра форма.

 

.


Make a Reservation or Contact us


Read More

 • Планината Пилио

  Планината Пилио

  Насладете се на едно прекрасно пътуване до планината Пилио и бъдете очаровани от рядката плантация, билките на Пилио, гъбите на Пилио и фауната на Пилио!

QUALITY SELECTION 2013

 

BEST-3

резервации

ОФЕРТИ!

 • 22 април 2014 - 15 юни 2014 &

  14 септември 2014 - 31 октомври 2014:

  • Стандартна стая: 35€

  • Напълно обзаведен апартамент: 40€

  • Фамилен апартамент: 50€

   

  16 юни 2014 - 03 юли 2014 &

  28 Август 2014 - 13 септември  2014:

  • Апартамент тип студио: 60€

  • Фамилен апартамент: 70€

   

  Свържете се с нас в  info@flamingohotel.gr или на телефон 0030 24260 23405 за повече информация.

   

 
Content Development & Copyright: Thanasis Baroutas 2014
Fotos by: Ilias Pelion Kapetanakis, Thanasis Baroutas, Michalis Pornalis
Web Hosting Greece Inwebpro Ltd
Copyright © 2014 - Flamingohotel